Hälytysosasto

Kylmälän VPK on yksi kahdeksasta vapaapalokunnasta Kirkkonummella, jolla on sammutussopimus Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen kanssa (L-UPE). Palokunta on sopimuksen mukainen peruspalokunta 8 min lähtöajalla. Käytännössä tämä tarkoittaa että hälytyksen saatuamme pitäisi paloauton olla liikkeellä 8 minuutissa. Hälytykset saamme GSM-tekstiviestinä sekä hakulaitteisiin. Yleensä hälytykset sattuvat kohdalle kun ollaan kotona, monasti myös silloin kun ollaan jo nukkumassa.

MIEHISTÖN KOULUTUS

Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla silloin kun liittyy palokuntaan, vaan kaikki koulutus ja oppi saadaan palokunnan kautta. Perehtymisen jälkeen on ensimmäinen pakollinen kurssi, Sammutustyökurssi. Sammutustyökurssin jälkeen kouluttautuminen jatkuu useilla kursseilla kuten: palokuntien ensiapu-, savusukellus-, pelastustyö-, ensivaste-, yksikönjohtaja- ja viimeisenä sopimuspalokuntien päällikkökurssi. Muita peruskoulutuksen kursseja ovat mm. öljyvahingontorjunta, vaaralliset aineet ja pintapelastus. Peruskoulutuksen lisäksi on monia kursseja jotka kuuluvat täydennyskoulutukseen mm. hälytysajoneuvon kuljettaminen, metsäpalon sammuttaminen, jälkivahingon torjunta sekä monia muita.
Lue lisää pelastushenkilöstön koulutuksesta.

HÄLYTYSTEHTÄVÄT

Palokunta suorittaa monia erilaisia tehtäviä, perinteisen tulipalon sammuttamisen lisäksi on erilaisia pelastustehtäviä, ensivaste tehtäviä, valistusta ym. ym. Ikinä ei tiedä mihin joudumme kun asemalta lähdetään liikkeelle. Varsinkin maaseudulle ensivastetoiminta on noussut tärkeään asemaan. Ensivastetehtävissä palokunta täydentää ambulanssia jonka paikalle tulemisessa saattaa syrjäseudulla kestää pitkään. Monissa palokunnissa ensivastetehtävät ovatkin ne yleisimmät. Palokunta ei kuitenkaan toimi sairaankuljetuksena, eli emme kuljeta potilaita sairaalaan, ellei muuta ohjeistusta saada sairaankuljetukselta.

MUKAAN TOIMINTAAN

Jos on kiinnostunut palokuntatoiminnasta, niin kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään vapaapalokuntaan ja kysellä lisää.
Kylmälän VPK:n toiminnasta voi kysellä lisää yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse paallikko@kylmalafbk.net