Nuoriso-osasto

Kylmälä VPK:n nuoriso-osasto harjoittelee maanantaisin kello 18:00. Harjoituksissa harjoitellaan samoja asioita kuin hälytysosastossa mutta kevennettynä.
On varmaan paljon askarruttavia asioita palokunnan nuoriso-osaston toiminasta, joten seuraavassa lyhyesti toiminnasta.

Kuka pääsee mukaan?

Palokunnan nuoriso-osaston toimintaan ja harjoituksiin voi osallistua 10 - 16 vuotiaat pojat ja tytöt. Täytettyään 16 vuotta pääsee mukaan hälytysosaston harjoituksiin sekä osallistumaan ensimmäiselle kurssille eli sammutustyökurssille ja siitä sitten jatkamaan seuraaville kursseille kuten esim. palokuntien ensiapu ja ensivastekurssit, savusukellus ja pelastustyökurssi jne. Kun täyttää 18 vuottaa pääsee sitten mukaan osallistumaan hälytystehtäville. 

Mitä maksaa?

Osallistuminen palokunnan nuoriso-osaston toimintaan on ilmaista. Poikkeuksena matkat/leirit/retket......silloin voi olla hyvä olla vähän taskurahaa mukana. Varusteet harjoituksiin löytyy palokunnasta.

Mitä harjoitellaan?

Palokuntanuoret harjoittelevat samoja asioita kuin hälytysosasto...sammutusta, ensiapua yms, mutta harjoitukset toteutetaan kevyemmin ja mukana on myös hieman leikkimieltä. Nuorille annetaan jo aikaisessa vaiheessa vastuuta varustuksista ja kalustosta, koska harjoituksissa käytettävä kalusto on sama millä hälytysosasto suorittaa tehtäviään, joten se tulee aina olla kunnossa.


Muuta !

Palokuntanuoret osallistuvat kesällä myös UPL/Helpe koulutusleirille sekä joka neljäs vuosi järjestettävälle suurleirille jossa mukana on palokuntanuoria koko Suomen alueelta.

Miten pääsee mukaan?


Jos haluat mukaan niin ota yhteyttä nuoriso-osaston johtajaan Mika Virtanen sähköpostitse: nosj(at)kylmalafbk.net